Historierevisionism om ohälsan

Reinfeldts tal om den ohämmade ohälsan som man var tvungen att ta till drakoniska åtgärder för att åtgärda visar sig vara helt falskt. På bloggen Alliansfritt Sverige tar man upp detta
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/09/september-18-2010-reinfeldts.html

Ingen lösning för Annica Homqvist

Om ni minns valrörelsen så debatterades Annica Holmqvist som trots kronisk sjukdom som gör att hon inte har någon arbetsförmåga har blivit utförsäkrad. En del verkar tro att Försäkringskassan gjorde fel som utförsäkrade en kvinna som helt uppenbart saknar arbetsförmåga. Det lovades att experter skulle titta på saken.
Nu har det tittat på fallet och kommit fram till att det inte finns någon lösning för henne.
Felet är inte försäkringskassan utan de som skapat reglerna, det vill säga Reinfeldt och hans polare.
Få verkar dock tycka det är vettigt, så här skriver man i en ledare i Svenska Dagbladet "Om det nu är på det viset – och det verkar ju troligt givet Annica Holmqvists hälsotillstånd – att det som hon har sökt är en permanent sjukersättning (tidigare förtidspension) och att det är på en sådan ansökan hon fått avslag, med rådet att i stället söka vanlig sjukpenning efter en arbetsintroduktion i tre månader, så är detta kort och gott vansinne......
Jag begriper mig inte på det här fallet alls och skulle gärna se det utrett med besked. Vad i reglerna föranleder beslutet? Vilka ändringar krävs eller vilka tjänstemän på Försäkringskassan tolkar konstigt? Varför såg Stig Orustfjord lösningar som inte fanns? Är det sjukdomen eller någon märklig teknikalitet vad gäller övergång mellan olika system som ställer till det? Sekretessen är i det här fallet ett hinder. Det vore fantastiskt om Annica Holmqvist och hennes dotter gav sekretessdispens till medier/medierna så att de på allvar kunde granska såväl Försäkringskassans agerande som hur det korrelerar – eller ej – med reglerna"http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20677
Mona Sahlin tycker att det är en skandal och nu går även flera borgerliga partier ut och kräver en förändring av reglerna, även ansvarig minister är öppen för det. Men det dröjer innan reglerna kan ändras, det har uppstått en oenighet bland ministrarna. KD-ledaren säger att – "Regeringen kan självklart inte bara sitta på läktaren. Är det så att människor kommer i kläm för att reglerna är felaktigt utformade, då ska vi ändra på detta. Den som är sjuk ska naturligtvis ha ersättning, det är en självklarhet för oss. Vi vill inte göra det besvärligt för människor, de ska ha det stöd de kan få." http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7846483.ab#abArticleComments
Varför lyssnade man inte på den massiva kritiken man fick i remisssvaren innnan man lade fast dessa regler med dess omänskliga konsekvenser?

Beslutet står fast

"Fallet Annica Holmquist har upprört ett helt land och uppmärksammades i valrörelsen.

I dag träffade hennes dotter Försäkringskassan – som meddelade att beslutet står fast och Annica blir fortsatt utan sjukersättning.

– Självfallet kommer jag att begära en omprövning, säger Emelie Holmquist till Aftonbladet"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7826687.ab

Vår statsminister har tidigare sagt att "Vi hoppas att man ska lösa hennes situation", men nu visar det sig ju att Försäkringskassan inte kan göra något åt Annicas situation och att enligt experter som gått igenom saken inte har gjort något fel. Alltså, dags att ändra reglerna!!!


Hope for a better future

Jag
hoppas att Mona Sahlin skulle slippa bli smutskastad av media,(nästan
alla media i Sverige är borgerlig). Jag önskar att folk skulle förstå
att om alliansen vinner valet så kommer politiken domineras av
Reinfeldts ideologi. De andra partierna i alliansen har inte så mycket
...att säga till om. Hur ser då Reinfeldts ideologi ut?
Han
vill steg för steg montera ned det välfärdssamhälle vi byggt upp. Var
och en ska själv betala för sin välfärd. Den som röstar på alliansen bör
läsa Reinfeldts bok "Det sovande folket" tycker jag då att man vet
ideologin bakom "Det nya arbetarpartiet".
Det nya arbetarpartiet är en strategi för att vinna röster bland
vanligt folk. Förebilden till "Det nya arbetarpartiet kommer från Bush
"Compassion conservatives". Reinfeldt gjorde ett besök i USA för att få
inspiration till denna framgångsrika strategi då det gäller att vinna
röster och framstå som mjukare än vad man egentligen är


fyller år


höga kusten


Lördag den 11 september

Hej kära bloggläsare. I dag så har vi köpt nio supersnygga plagg på gåvan. Johnny är ett geni när det gäller att shoppa kläder av hög kvalitet, fantastiskt utseende, ekologiska och prisvärda.
Idag är det även en åminnelse av en sorgligare händelse. Det är idag 37 år sedan kuppen i Chile då diktatorn Pinoche gjorde en statskupp och störtade den folkvalde presidenten Allende.

Vi har sett en film som heter I love you Philip Morris och lite av Millenium-tvserien och lite av Ice-age 3. Vi har gjort en äppelpaj med äpplen från Tonys träd och bjudit Jonas och Lova. Dom tyckte att det var se gött.

Nu är vi så trötta att vi måste sova, men vi uppdaterar snart igen.


Sov så sött alla bloggläsare

Klädshopping och bokläsning

Jag har skickat Johnny att shoppa loss. Han har varit på Kupan och köpt 10 plagg för 20 kronor.(Han har köpt mer en tio plagg.) Billigt och bra. Johnny har börjat läsa boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Jag har börjat läsa en bok som heter Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson.

Vi har kommit fram till att ett visst parti tänker på sig själv framför andra. Det verkar finnas en trend där solidariteten är försvunnen och man tänker "sköt dig själv och skit i andra" Därför sänker man skatterna samtidigt som sjukskrivna blir utförsäkrade och många far illa. Skattelättnader måste naturligtvis plockas någonstans ifrån och då väljer man att slå på dom som redan ligger. Är det Darwins tankegång som går igen? "the survival of the fittest" Vem är kung i djungeln Sverige?

Leve kärleken


Dags för förändring

uid=23800&bid=ekonomi">

Visst börjar jag få ganska långt hår?


Kärleksförklaring på Björnvägen


Har varit och röstat

Lina har varit och röstat. Hon hoppas att det blir en annan regering. Johnny ska rösta imorgon. Även han hyser hopp om en ny regering. Idag har vi spånat om texter vi drömmer om att skriva. Johnny funderar på en novell. Jonas var och hälsade på. Det var trevligt som vanligt. Vi har tagit hand om äppelskörden och haft picknick med Ann-Sofie. Det är Brittsommar i Umeå och helt underbart ute. Hoppas det håller i sig. Idag har vi sett filmen Paris. Den var lite seg i början men tog sig bra på slutet. Lina ska göra en hårmineralanalys och börjar med en speciell diet.
Kram på er alla bloggläsare som troget följer vår blogg. Gå gärna och rösta om ni tycker att man bör få tillstånd en förändring. Om ni inte bryr er så får ni väl ligga på soffan och nuvarande regering får sitta kvar. Johnny tycker att alla partier är skit, men han röstar ändå på det minst dåliga. Samma sak för Lina.

Skördetider

Löven gulnar, än så kan man njuta av sol och värme. Det är underbart. Lina älskar när solens strålar smeker hennes hud. Det doftar av jord och krispiga grenar. Där jag sitter på marken känner jag jorden vibrera innunder mig av kraft och glädje över årstidernas saktmodiga växlingar. Jag känner blodet stiga upp emot mina tinningar. De det känns precis som när saven förlyttar sig emellan trädkronorna vid himmelskanten ovanför mina blå ögon. Jag rister lite på huvudet och låter den varma ångan ifrån min mun bilda små moln i den kyliga luften. Min kropps värme känns som en naturlig kontrast till den nya årstiden som hösten innebär.

Jag vill skrika ut över hela världen där jag står på toppen av berget alldeles invid klyftan och berätta om färden som jag har framför mig. En resa för att främja naturen och kraften och energin. En resa i kärlekens livmoder och tidvis milda sång.

Höstlöv


Höstfägring


Äppelskörd 2010


Äppeltider

Johnny har plockat massor av äpplen. Nu ska vi frysa in massor av äpplen som vi först skär upp i skivor.
Imorgon ska jag plocka vinbär från vinbärsbusken på gräsmattan. Härligt med röda vinbär. Man kan göra mycket av dom.
Vi funderar på att se tv-serien som gick för ett tag sedan om Millenium. Eller så tittar vi på filmen Titanic som vi lånat av en kompis. Hoppas det blir lika härligt väder imorgon så man kan vara ute och njuta.
Vi funderar på att packa ihop här på Björnvägen inför flytten, det är alltid bra att börja tidigt säger mamma:)
Imorgon ska jag budrösta och skaffa ett nytt leg. Man klarar sig inte i detta samhälle utan leg.
Har hittat en bok på nätet om relationer. Kanske ska låna den. Alltid intressant att läsa om relationer.

Kram på er alla ni som läser. Vi laddar upp foton på äpplena här nedan.

RSS 2.0