Här kommer ett recept på en smaskig kladdkaka
Receptet finn i "Baka med LCHF" av Mariann Anderson

Ca 8 bitar
150 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
4 ägg
4 msk sötrixflor och 1/2 krm stevia
3/4 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Servering
lättvispad grädde
Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen. Rör i grädden och sedan äggen och sötning.
Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i kastrullen.
Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 21 cm i diamerer. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5-10 minuter. Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten. Ta ut och låt svalna. Servera med lättvispad grädde.
Tips. Låt kakan grädda 10 – 15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka.
Kommentarer
Trackback