Receptet på de goda havrekakorna med chokladkräm

En lättbakad kaka som räcker till många. (Receptet har jag hittat i Hemmets journal nr 43)
Det här behövs till 30 st.
3 dl havregryn
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
300 g smält smör
Chokladkräm
150 g smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 dl socker
1 msk vetemjöl
Garnera med:
bär,citronmeliss
Ugn:200 grader
Gör så här:
1. Blanda havregryn, socker, mjöl och bakpulver i en skål. Rör i ägg och smält smör och blanda till en smet. Fördela i folieformar och grädda i 15 minuter.
2. Chokladkräm:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ihop tills chokladkrämen tjocknar.
3. Tryck en fördjupning i kakorna medan de är varma med en sked. Häll i chokladkräm och låt svalna och låt svalna och stelna. Garnera med bär och citronmeliss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0